Frågor och svar om ögon

12 Nov 2014, 11:10 298
Tjej, 18 år
Question


Hej!

Jag har haft ett problem ganska länge och jag vet inte exakt hur det startade, men i alla fall, det är så att när jag kollar på ex, väggar, golv eller dörrar. Så rör dom på sig, dom rör på sig som om det är 'vågor/vatten' som formas, guppar omkring. Detta kan ske när som helst, bara jag tittar på något. Ibland blir jag yr i huvudet när detta sker och ibland inte. Också en annan grej som brukar ske ganska ofta, när jag går och lägger mig och blundar för att 'börja sova' så ser jag skuggor som rör sig, även fast jag har stängda ögon. "Jag liksom ser dom" Och en gång så kändes det som om det var 'någon där' i mitt rum. Vad är det för fel på mig ???

P.S jag tar inga droger eller dricker alkohol.

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

hej!

Jag tycker du skall gå till din distriktsläkare för att undersöka om det är något med din syn/ dina ögon.  Om det behövs kan hen sedan remittera dig vidare, tex till en ögonläkare eller optiker. Lycka till! 

Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar