Frågor och svar om kroppsvikt

8 Aug 2014, 00:52 249

Är jag överviktig?

Tjej, 18 år
Question


Hej ! Jag är en tjej som är 18 år gammal och jag är lite/mycket/ganska osäker med min vikt och hur jag ser ut ibland, man kan säga att jag har mina 'upp och ner' dagar. I alla fall, jag undrar om min vikt är 'normal' för mig; Jag väger 68 kg - är 173 cm lång. Jag själv tycker jag inte är överviktig, men det är kilona som jag är osäker på. Min mamma säger att jag är smal och min vän och syster. Jag får 'rullar' när jag sitter ned, ex; i badkaret. I för sig, fick jag plats i en tröja jag hade i 5:an, den var liite trång men jag kom i den tekniskt sett.. Men.. ?? vad tycker du, är jag lite överviktig ???

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

du är inte överviktig, "rullar" det får alla när de sätter sig ner. Tänk på ett platt papper som är så smalt, till och med det får "rullar" om man trycker ihop det. Känner du dig frisk och glad, njut av det och livet! Kram på dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar