Frågor och svar om känslor

30 Jul 2014, 11:03 206

Är det bra att visa känslor?

Tjej, 20 år
Question


Hej! Det är jag igen som skrev om den här killen som aldrig kan vara seriös. Tack för ditt svar! Du skrev att mitt meddelande kändes varmt, känslofyllt och det pirrade i kroppen när du läste det, kan du beskriva lite på vilket sätt det var så? Jag blev på något sätt glad när du skrev så hehe^^.

Jag tror jag är en sådan person som har lätt att visa känslor och uttrycka mig om hur jag känner, kanske inte alltid i verkligenheten men jag har alltid försökt vara ärlig med om hur jag känner, tex till killar och även till mina vänner. Är det en bra egenskap? Jag är också en sådan person om kan bli väldigt rörd när någon säger bra saker till mig, då kan jag bli tårögd tex.. Som på min student var det mycket glädjetårar och min familj skrev i kortet jag fick hur stolta dom är över mig som kämpade mig in i mål, bara av att läsa det började jag gråta. Och min bästa vän skrev i min studentmössa hur mycket hon älska mig och att jag vara så bra, bara det värmde varmt om hjärtat. Jag är också en sådan person som inte kan hålla saker inom mig, utan ibland måste jag få säga det som jag tänker på eller om det är nåt jag oroar mig för.
Tack på förhand! :)

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå igen!

Jamenvisst, det sprudlade ju av härliga känslor. Du är bra på att förmedla känslor i text och beskriver tydligt vad du går igenom. Vad härligt att du blev glad av att höra det! Jag tycker absolut att det är en bra egenskap att kunna visa och berätta om sina känslor, helt klart. Vad fint att du blir rörd när människor visar hur mycket dom uppskattar dig, fortsätt med att visa detta, jag är säker på att det värmer flera hjärtan i din närhet.

Hoppas du njuter av sommarvärmen.

Kram,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar