Frågor och svar om kärleksproblem

27 Aug 2014, 11:58 419
Tjej, 16 år
Question


Det är så att min bästa kompis är "tillsammans" med en kille. Hon tror att de är tillsammans medan han säger att han är singel. Han raggar och tafsar på andra tjejer (en av mina andra kompisar har träffat honom utan min kompis). Ska jag berätta detta för henne, om ja hur?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Ja, jag tycker absolut att du ska berätta för din kompis. Den här killen verkar inte vara ärlig mot din kompis, och det är inte schysst. Jag tror tyvärr inte att det finns något "snällt" sätt att berätta det här på, utan du måste vara rak och ärlig. Din kompis kommer säkert att bli ledsen, men i längden så vinner hon på att slippa vara med en person som inte är ärlig och snäll mot henne. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar