Stöd & Svar

8 Jul 2014, 11:06 117
Tjej, 12 år
Question


Hej, Jag är 12 år och har fått mens. Jag har utvecklats jätte mycket i min kropp , jag har hår mellan benen (ganska mkt) och lite under armarna, Och jag skäms ganska mycket för de, de är ju sommarlov nu men jag tänker hela tiden på när skolan börjar för då kommer jag måsta duscha på gympan som jag kommer må jätte dåligt av, Ska jag raka mig under benen? Och på onsdag ska jag bada på badhus med min kompis som är äldre än mig och då är de också pinsamt när vi ska duscha ... När ska jag raka mig? Vågar inte prata med mamma. Tacksam för svar

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

Tack för att du skrivit till oss. Det du beskriver är helt normalt för din ålder eftersom du är i puberteten. Om du tycker det känns jobbigt med hårväxten på benen och under armarna tycker jag att du ska börja raka dig. Det är väldigt vanligt att tjejer i din ålder börjar raka sig. Du har absolut inget att skämmas för.

Vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar