Frågor och svar om beroende

28 Jul 2014, 08:37 191

Hur slutar jag med droger?

Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 14 år som har ett problem med drog missbruk. Jag vet att det inte är bra över huvud taget men kan inte sluta. Röker det varje dag i över ett år och har nu problem med att släppa det. Jag bor utomlands i Spanien så det är nog den största anledningen till att jag över huvud taget började för att det är väldigt lätt att få tag på. Jag står för det jag gör och vet vad konsekvenserna är. (Drogen är marihuana) så min fråga är finns det något sätt så att jag kan sluta röka varje dag?

Svar
Annika Scutt
Fryshusets Nätvandrare

Hej.

Vad bra att du hör av dig - ända från Spanien! Jag vet ju inte vad som finns i Spanien när det kommer till hjälp med drogmissbruk. Men jag vill börja med att uppmuntra dig. Starkt av dig att vilja sluta. Kommer nog inte bli en lätt resa, men har du bestämt dig och VILL så är du på god väg! Kolla upp vad som finns i form av hjälp. I Sverige finns tex cannabishjälpen.se. Kanske det finns något liknande där du bor?

Ta all hjälp du kan få, vänner och familj behöver veta att du vill sluta. Jag tror att du behöver stödjande människor runt omkring dig som kan hjälpa dig med detta, så du inte ensam kämpar på. Ha någon som du  kan prata med och berätta hur det går för dig, vad som händer och hur du mår. Det är inte en lätt resa att ta sig ur ett beroende, så jag önskar dig stort lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar