Frågor och svar om kroppen

8 Jul 2014, 10:49 348
Tjej, 16 år
Question


Tjena! 16 årig kille som undrar om det är nått fel på mig eftersom min penis ( ca 10cm) inte har växt så mycket. Annars så har jag ganska mycket behåring, 1,83 lång och ganska mörk röst.
Skulle verkligen uppskatta svar :)

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

tack för att du skrivit till oss. Längden på din penis är helt normal för din ålder och längd och kom ihåg att hela din kropp växer fortfarande inklusive din penis.

Precis som alla andra kroppsdelar på en människa så skiljer sig utseendet på penis från man till man. Storleken skiljer sig som mest mellan olika män när penisen är slak. Sambandet mellan storleken på penis i slakt och erigerat tillstånd skiljer sig mycket mer mellan olika män än vad många tror. Hos vissa män är penis ganska liten i slakt tillstånd och växer kraftigt vid stånd. Hos andra män kan penis vara ganska stor när den är slak och växer bara ytterst lite vid erektion.

Under puberteten växer penis avsevärt. Penisens tillväxt stimuleras av det manliga könshormonet testosteron. Utvecklingen av penis slutar oftast runt 20-årsåldern. 

Vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar