Stöd & Svar

10 Jul 2014, 10:51 101
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag ska börja i gymnasiet om ett år men jag har ingen aning vilken linje jag ska välja. Jag vill bli lågstadielärare då jag blir äldre och planerar att gå lärarutbildningen efter gymnasiet. Men jag vet inte vilken linje man ska gå för att få en bra grund. Jag har hört att de inte spelar så stor roll vad man väljer på gymnasiet så jag tänkte välja estet foto och media. Är de ett bra val eller blir de helt fel. För jag tänkte att de kanske är ändå en ganska bra grund för min kreativitet att bli lärare. Annars tänkte jag kanske barn och fritidsprogrammet men de verkar så tråkigt och inte riktigt jag. Jag är mer för foto, media och kreativitet. Så är estetiska programmet bra för mig som vill utbilda mig till lärare senare eller är jag helt ute och cyklar. Tacksam för svar.

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

tack för att du har skrivit till oss. Vad kul att du redan vet vad du vill jobba med efter du är klar med gymnasiet. Jag tror att det är väldigt viktigt att man väljer en linje som man är intresserad av så du gör helt rätt i att söka till en estetisk linje.   

vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar