Frågor och svar om kroppen

10 Jul 2014, 21:09 238

När man utvecklas tidigare än andra.

Tjej, 12 år
Question


Hej, jag är tolv år och undrar om man kan bli tjock av astma medisin? Om inte, blir man lite knubbigare när man kommer inn i puberteten? Mina bröst har börjat bli större. Men blir man okså lite knubbigare? Jag är den första i klassen som har börjat att få stora bröst. Jag känner mej så obekväm i garderoben. Och dom flästa i min klass väger från 22 til 50. *Det är några som väger från 55 til 67* men jag väger 58! Jag är lite knubbig pågrund av astman.. Men jag är så less på alla som stirrar..

Svar

Hej!

Kan tyvärr inte svara gällande medicinen, men vad det gäller din kropp utvecklas vi alla olika. När man kommer in i puberteten kan det hända att man rundar till sig runt höfter och lår. Detta är fullkomligt normalt. Alla kommer in i puberteten vid olika tillfällen, vissa tidigare och andra senare. Du kommer att vänja dig vid att klä dina nya former. Givetvis kan förändringen kännas annorlunda, men det blir efter ett tag väldigt normalt för dig. Experimentera med dina kläder och försök finna det som du känner dig trygg och bekväm med.

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar