Stöd & Svar

10 Jul 2014, 11:04 138
Kille, 14 år
Question


Hej, jag mår skit dåligt nästan varje dag och jag vet inte vad jag ska göra längre känner mig bara hopplös och jag orkar inte leva längre jag kan inte ens tänka på nåt utan att jag får det till självmords tankar. Jag vill inte dö men det känns nästan hela tiden att min hjärna typ ber om att jag ska ta livet av mig. Jag vill in på psyk eller nåt som håller mig inlåst ett tag få mediciner eller va som helst för jag är konstant rädd att jag ska skada mig själv , jag vet inte vad jag ska göra allting är hopplöst ser ingen framtid eller nåt längre. Kan heller inte prata med nån känner mig instängd i ett rum med tusen känslor som inte vill göra nåt annat en driva mig till vansinnet. Hjälp

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

tack för att du skrivit till oss. Jag blir väldigt orolig när jag läser ditt mail. Det är väldigt viktigt att du får hjälp och hjälp finns! Sök upp din närmaste ungdomsmottagning, där kommer du träffa en kurator som kan hjälpa dig. När man mår dåligt är det väldigt viktigt och bra att få prata med någon. Och du behöver inte oroa dig, du hamnar inte på psyk. Det kan hända att du behöver medicin men det är något som din psykiatriker och du kommer överens om tillsammans. 

Hör gärna av dig igen så vi vet hur det går för dig.

vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar