Frågor och svar om bidrag

30 Jul 2014, 11:06 343

Vilka bidrag har jag rätt till?

Tjej, 18 år
Question


Hej
Vilka bidrag har jag rätt att kräva om jag är bostadslös samt sjuk i anorexi? Vem kan hjälpa mig? Socialtjänsten? Försäkringskassan?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej. Tack för din fråga.

När det gäller anorexin råder jag dig att i första hand ta kontakt med en läkare för att se på eventuella behandlingsmöjligheter, kanske är det även så att du behöver sjukskrivas? Då skall Försäkringskassan kopplas in. 

Jag vill också råda dig till att ta en samtalskontakt. Det finns psykologer/kuratorer på vårdcentraler/sjukhus/privatkliniker men det finns också flera frivilligorganisationer som arbetar för att stödja och vägleda personer med psykisk ohälsa, ex. anorexi. Om du känner för det, så får du gärna kontakta Föreningen Tilia, en frivilligorganisation som jag och en massa andra fantastiska själar är aktiva inom. Vi bedriver ingen behandling men finns som stöd, varje dag, året om.

Gällande att du är bostadslös och undrar över vilket eventuellt stöd som Socialtjänsten kan erbjuda så rekommenderar jag dig att kontakta din kommun för att få information om riktlinjer och ansökningsprocess. Om du vill ha hjälp med denna kontakt behöver jag fler upplysningar om aktuell kommun mm. Du får gärna mejla mig på [email protected] så skall jag försöka hjälpa dig vidare där igenom.

Kom ihåg att vi finns här för dig i detta, du är inte ensam.

Kram,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar