Frågor och svar om beroende

24 Jul 2014, 15:36 155
Kille, 14 år
Question


Hej, jag är 14 år och har börjat falla tillbaka med droger igen. Första gången jag droger var jag 13 inte för att jag tyckte det var "coolt" utan för jag mådde så jävla dåligt ( gör det fortfarande). Har börjar gå till bup men har bara pratat med dem 1 gång och sen hade dem sommarstängt. Jag dricker så ofta jag kan vilket inte händer så ofta men när jag väll dricker så brukar jag ta några piller (randome piller) försöker överdosera. Hände en gång att jag låg medvetslös på golvet i några timmar utan att nån fick reda på det och så har jag försökt att hänga mig själv ett par gånger

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Du behöver få hjälp. Omgående

Jag tycker att du omedelbart ska ta kontakt med någon som kan hjälpa dig till rätt adress där du bor. Finns det någon vuxen runt dig som du litar på och som du kan berätta för? Det kan kännas bra att ha någon vuxen med sig när man ska be om hjälp.

Om inte behöver du hitta en sådan person.

Var rädd om dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar