Stöd & Svar

22 Jul 2014, 11:26 88
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag har ingen aning om hur man använder sig av p-piller därför undrar jag ifall du har några bra tips på hur man ska äta p-pillerna, och efter hur lång tid efter man tagit pillren kan man ha sex utan att behöva oroa sig för att bli gravid? Och hur funkar "kartan"?

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

tack för att du har skrivit till oss. Ta p-pillrerna samma tid varje dag. Ett tips är att göra det samtidigt som man borstar sina tänder så att man inte glömmer att ta dem. Jag rekommenderar att du använder kondom de första två veckorna efter du har börjat ta p- piller. Kartan brukar vara på 30 dagar beroende på vilken sort man tar. Man tar då ett piller om dagen även nar man har mens. Hoppas du har fått svar på din fråga.

Vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar