Frågor och svar om flytta hemifrån

26 Aug 2014, 14:49 902

Kan Socialtjänsten hjälpa mig att flytta hemifrån?

Tjej, 18 år
Question


Hej ! jag är en 18 årig tjej och har kommit från en annat land till sverige .
jag har massa problem med mina familje de krännker mig hella tiden bara och har inte frihet att ha pöjkvän och massa mer problem . jag vill veta om det möjlght att sos kan hjälpa mig och flytta från mina föräldrars hem?

Svar
Annika Scutt
Fryshusets Nätvandrare

Hej!

Vad tråkigt att höra att du upplever att du har en massa problem med din familj. Eftersom du är 18 år så är du ju fri att flytta hemifrån. Jag tror det kan vara  så att Socialtjänsten fungerar lite olika på olika ställen i Sverige, så jag tror du kan få svar på din fråga om du tar kontakt med en handläggare på Socialtjänsten i den kommun du bor i. Jag är ledsen att jag inte kommer med något mer konkret svar. Ta kontakt med Socialtjänsten och fråga om de kan hjälpa dig? Kanske skönt att ha med sig någon du litar på? Så du inte går själv? Ibland är det bra att vara två när man får en massa information. Börja med att ringa tycker jag. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar