Frågor och svar om kvinnokroppen

14 Aug 2014, 09:23 168

Frågor om kroppen

Tjej, 13 år
Question


Jag är en 13 årig tjej och jag har varken hår under armarna eller bröst vårtor. Kan detta med bröstvårtorna bero på att jag är överviktig?

Svar
Annika Scutt
Fryshusets Nätvandrare

Hej!

Vid 13 års ålder är det inte säkert man har hår under armarna, vi ser så olika ut och utvecklas i olika takt, ingen människa är den andra lik! Du utvecklas i din takt, så hår under armarna kommer nog. Att du inte har bröstvårtor vet jag faktiskt inte så mycket om, de kanske inte sticker ut så mycket och därmed inte är så synliga? Som sagt, vi ser alla olika ut! Bröst och bröstvårtor ser olika ut på alla tjejer. Man kan också ha inåtvända bröstvårtor vilket gör att de inte sticker ut så mycket och det ser lite 'platt ut' så det kanske verkar som man inte har några bröstvårtor alls. Om du är orolig kan du ta kontakt med en Ungdomsmottagning där du bor, eller kolla in www.umo.se. Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar