Frågor och svar om graviditetstest

27 Aug 2014, 12:49 242
Tjej, 20 år
Question


Hej.
För någon månad sedan så hade jag sex med min pojkvän men vi glömde skydd.
För några dagar sedan så började jag må illa och kräkas från och till och gjort det i några dagar, igår blev jag så yr att jag nästan svimmade.
Och igår efter att jag och min pojkvän hade sex så kom en blödning, jag blev rädd att det blivit missfall, för det har jag haft förut och blödningen såg lite ut som det, så jag tog en binda, men några timmar senare så var blödningen avslutad men hade så extrema verkar att jag låg och grät har aldrig haft så ont nere vid magen tidigare.
Känner mig kissnödig jätte ofta och får då samtidigt väldigt ont under magen.
I vanliga fall så har jag allltid regelbunden mens.
Vad kan detta bero på?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker att du ska börja med att ta ett graviditetstest. Det du beskriver låter som symptom på graviditet, men det kan också vara något annat. Om du tidigare haft missfall och känner igen blödningen så kan det ju mycket väl vara så att det är det igen. Samtidigt låter det som att du fortfarande har graviditetssymptom? Ta ett test, och när du vet vad det visar så kan du kontakta din ungdomsmottagning för råd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar