Frågor och svar om underliv

21 Aug 2014, 20:22 831

Liten knöl på underliv

Tjej, 14 år
Question


Hej, jag upptäckte en knöl på mitt underliv som är ganska liten men jag har aldrig sätt den förr. Det är obehagligt när jag rör på den och jag är jätte rädd för att det kan vara cancer. Snälla svara snabbt...

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå! Tack för att du skickade in din fråga. :) 

Nu är jag inte utbildad gynekolog, men min första tanke är att det kan vara din klitoris? Ens klitoris är helt ofarlig och inget att vara rädd för. Om du följer denna länk, finner du en beskrivning av tjejers underliv: UMO Här finner du både bild och text som förklarar vad de olika delarna har för funktion, kanske hittar du din knöl på bilden? 

Om du fortfarande känner dig orolig efter att ha sett beskrivningen, vill jag råda dig till att ta kontakt med din ungdomsmottagning för att boka tid hos en gynekolog så du får svar på dina frågor. 

Lycka till! 

Kram,
Madeleine 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar