Frågor och svar om sexuellt

12 Aug 2014, 17:46 182
Tjej, 12 år
Question


Hej, ja brukar pulla å ja dä tycker ja är skönt men är osäker på egentligen när man kommer?

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

tack för att du skrivit till oss.

En orgasm kan kännas olika för olika personer, men de allra flesta beskriver det som att det är jättejättesupermegaskönt och att det sen liksom rycker och krampar runt underlivet (låter ju inte så trevligt, men på ett väldigt skönt sätt, jag lovar) – och att det sen sprider sig en slags varm och pirrande känsla i hela kroppen, ända ut i fingerspetsarna. 

Många upplever också att det påminner om känslan av att äntligen kissa när man hållit sig länge (många kan till och med hålla tillbaka för man tror att man ska kissa på sig) och många beskriver det som en explosion. Efteråt blir många något ömma, trötta och glada. Har du känt något åt det hållet så kan det mycket väl vara så att du haft en orgasm.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar