Frågor och svar om skola

13 Aug 2014, 10:14 195
Tjej, 16 år
Question


Jag har haft en väldigt jobbig sommar, mycket saker har hänt och jag mår inte bra just nu. Jag känner därför att jag inte bör börja gymnasiumet, för då måste jag vara fokuserad på läxor och skolan och jag tror inte att jag orkar det just nu.
Så jag undrar hur är det med ett sabbatsår, måste man jobba? Kommer man att förlora det gymnasium man sökt till? Och hur gör man, ska man anmäla sig till det eller ??
Tacksam för svar .

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

tack för att du skrivit till oss. Vad tråkigt att höra att du inte mår så bra. Du kan ta ett sabbatsår och det är upp till dig om du vill jobba eller inte. Men det kan också vara så att du mår mindre bra för att du inte haft någonting att göra under sommaren, då blir det rätt lätt så att man tänker lite för mycket. 

Jag tror att det kan vara bra för dig att börja gymnasiet och tänk vad många nya intressanta människor du kommer träffa där. Men det är bara ett råd. Du kanske ska ge det ett försök i alla fall:) Lycka till!

Vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar