Frågor och svar om relationer

24 Aug 2014, 04:33 709

Svårt att släppa in personer i min närhet nära, är det vanligt?

Annat, 15 år
Question


Hejsan!
Jag har ett problem jag inte riktigt stött på andra med som liksom "förstör" i mitt liv på sätt och vis.
Jag vet inte om du vet något om det men det är värt ett försök iaf.
såhär: dom som står mig närmas (familj,vänner) har jag liksom svårt att "släppa in" , att berätta vad som får mig att må dåligt och så, har typ en vän som är ett undantag som jag känner mig bekväm med men annars är det typ släkt o familj (dom står närmast) som jag inte vågar släppa in. att prata med förstående främlingar känns bättre.
Om jag släpper in familj etc så känner jag mig obekväm.
Har en vän som jag blir äcklad om han petar på mig :/ det är så irriterande när jag inte förstår varför.
vet du varför det blir så? har du stött på något liknande?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag har faktiskt stött på det du berättar om många gånger. Just att det är lättare att släppa in förstående främlingar har jag hört väldigt många gånger och jag kan verkligen förstå att det kan vara lättare. Familj och släkt ska man ju träffa igen under olika omständigheter och då kanske man inte vill att de ska veta allt om en, medan en utomstående inte ska se en i dom sammanhangen igen. Jag tycker du ska lyssna på vad som känns bra för dig och inte känna att det är något fel. Du är inte ensam om att känna som du gör. Så länge det inte är något du lider av tycker jag du ska prata med dem du klarar av att prata med. /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar