Frågor och svar om inga vänner

24 Aug 2014, 03:56 315

Vad ska jag göra om jag känner mig utanför?

Kille, 16 år
Question


Hej, Jag är 16 år gammal och jag ska precis börja på gymmnasium. Det är så att killar och tjejer i min ålder festar ihop mycket, men det har aldrig hänt att jag blivit inbjuden, Jag känner mig väldigt utanför, då jag inte har så många vänner. Jag har vänner i mitt fotbolls lag men då pratar jag med dom bara på träningarna, Annars har jag 4 riktigt nära vänner och utan dom skulle jag inte haft någon att umgås med. Jag får heller inte mycket likes på facebook som andra i min ålder får. Och jag har hört av många att det är jätte många personer som störs sig på mig och att dom hatar mig. Jag har ett rykte på mig i min stad också. Jag tycker det är sjukt jobbigt. Det kan hända att om jag är helt själv så tänker jag bara på att jag inte har så många vänner och att folk inte gillar mig. Så gråter jag!!!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej där,

tack för din fråga. Det är en sjukt jobbig känsla att känna sig utanför och jag förstår att det är jobbigt. Men sen tänker jag att ha 4 nära vänner, det är väldigt fint att du har det. Är det viktiga egentligen att ha många vänner och likes eller är det viktiga att ha riktiga vänner. Likes på Facebook och festande, tror inte jag egentligen är något som skulle få dig att känna dig mindre utanför. Däremot anar jag att det blir jobbigt att höra att folk stör sig på dig. Tror du att du kan kolla med dem personerna om det stämmer och varför de säger så? Ni kanske kan reda ut saker tillsammans? Och ta vara på och luta dig mot de vännerna du har. Jag hejjar på dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar