Frågor och svar om kompisar

8 Sep 2014, 09:46 586

Hur får jag flickvän?

Kille, 13 år
Question


Hej jag är 13 år och har ingen flickvän men mina kompisar har vad ska jag göra?

Svar
Redaktionen
Ungdomar.se

Hallå! Du skriver inget om det är så att du också vill ha en tjej eller om du tycker att dina kompisar tillbringar för mycket tid med sina tjejer. Men det kan kännas jobbigt när man är den enda som är singel i kompisgänget – av båda anledningarna som jag skrev. Hur du också ska kunna få en flickvän finns inget enkelt svar på då det kräver att du är intresserad av en tjej och att hon är intresserad av dig. Umgås du med några tjejer? Kanske finns det någon i din klass eller i din skola som du tycker om? Börja i så fall prata med henne, kanske gillar hon dig också! :)

Om det är så att du tycker att dina kompisar tillbringar för mycket tid med sina tjejer och att du känner dig ensam så är det nog bra om du pratar med dina kompisar och berättar hur du känner. När man är kär är det lätt hänt att man bara har ögon för den personen och glömmer bort sina andra vänner. Men det betyder inte alls att de inte gillar dig längre, de behöver nog bara en påminnelse! 

Lycka till med allt! :)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar