Frågor och svar om snatteri

18 Sep 2014, 12:29 605

Vad händer när man åker fast för snatteri?

Tjej, 16 år
Question


Hejsan!
Idag gjorde jag något väldigt dumt, och det var då att snatta..
och nu vet jag inte vart det kommer leda till, jag blev tagen av en på ica för jag tappat dippan jag snott och sen frågade hen om jag hade något mer och då fick jag visa kryddorna (spice mix till taco) och allt det jag snatta gick på 35 kr, så vad är det som kommer hända nu? Har pratat med polis & allt men ska på möte om några veckor, kommer jag bli skickad till socialen, eller vad mer? :(

Tack på förhand!

Svar
Annika Scutt
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

förlåt om jag besvarar den här frågan lite för sent, det mötet du skulle på kanske redan har varit? Det kan mycket väl vara så att socialen kopplas in till sådana möten. Jag tror polisen och socialen bedömer det lite beroende på hur mycket man har stulit för, alltså summan. Socialtjänsten kopplas in för att de vill kolla hur du har det och av vilken anledning du har snattat. Det kan ju vara så att någon stjäl för att de inte har råd att köpa mat, och då är det ju bra om Socialtjänsten kan hjälpa till. Hoppas allt har gått bra för dig och kanske denna erfarenhet får dig att tänka om nästa gång du vill stjäla något. Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar