Frågor och svar om asexualitet

1 Sep 2014, 10:05 189
Tjej, 17 år
Question


Hej ! Jag är en asexuell (tror det) i allafall så undrar jag om man är en asexuell även fast man vill testa på sexleksaker / ej dildos. ' bara för att ' eftersom man vill testa bara. Jag känner inget behov av att ha sex med någon. Eftersom jag känner ingen sexuell attraktion till något kön. Bara romantiskt, alltså jag är en heteroromantisk asexuell. Mening att jag känner fortfarande romantiska känslor för män men jag vill inte ha sex med dem. Jag är inte religiös ( Jag är agnostiker ) iaf, detta med leksakerna är inte något som jag VILL ha, det är bara något som är ett 'testa' på grej. Och thats it. Är jag fortfarande en asexuell?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej och tack för din fråga.

Om du är asexuell eller inte bestämmer bara du själv. Sexualiteten behöver inte vara likadan under hela livet, utan den kan förändras. Just nu kanske du är asexuell och det är fine. Om du senare i livet känner dig nyfiken på sex så är det precis lika bra. Att du vill testa sexleksaker är inget som avgör om du är asexuell eller inte. Experimentera så mycket du vill. Du behöver inte förklara för någon, det viktiga är att du mår bra och lever som du vill. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar