Frågor och svar om kärlek

4 Sep 2014, 21:34 411

Jag tror jag är kär

Tjej, 10 år
Question


Hej! Jag har ett problem, jag tror jag är kär, men jag vet inte riktigt. Men det verkar som om han är kär i min bästa kompis. Vet inte säkert men kanske, och jag kan gråta en skvätt ibland haha! Tror du jag är kär? Jag är nog kanske det!

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå där, tack för du skickade in din fråga och dina funderingar. 

Det låter allt som att du har känslor för honom, hur känns det när du träffar honom? Pirras det i magen? Blir du stissig? Rodnar du? Tappar du orden? Vi reagerar alla olika när vi är kära, men det är mina små signaler som tyder på att jag tycker om någon, kanske stämmer dem in även på dig. Annars brukar det funka att tänka: Hur skulle jag reagera om han skulle bli tillsammans med någon annan? Det är inte alltid det lättaste att veta om man är kär, men det låter helt klart som att du kan vara det. ;) 

Att vara lyckligt kär är en härlig känsla, om det nu är så att han är kär i din kompis och du därmed är olyckligt kär så är det ju ingen härlig känsla. Men det dyker upp nya kärlekar genom livet, gamla bleknar och nya blommar upp och vissa varar för evigt. :) 

Njut av livet och känslorna, låt kärleken sprudla och sprid din positiva energi.

Kramar,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar