Frågor och svar om arbetsförmedlingen

24 Sep 2014, 21:16 191

Letar efter jobb

Kille, 16 år
Question


Hej, jag letar efter ett jobb och har gjort det i 4 månader men hittar inga, kan du hjälpa mig?

P.s alla mina vänner tycker att du är snygg.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå! 

Här kommer lite tips som du kan ha nytta av i din jobbsökning:


Hitta det jobb du är intresserad av. 

Om det är ett extrajobb du är intresserad av, föreslår jag att du kontaktar olika butiker, hotell, restauranger, äldreboenden, boenden för personer med funktionsnedsättningar, dagis mm. Extrajobb hittar man inte alltid på hemsidor mm. utan det bästa är att ta direkt kontakt med den verksamhet som du är intresserad av. Gäller det ett heltidsjobb kan du kolla in arbetsförmedlingens platsbank, lokaltidningen och kommunens hemsida. :)  


Skriv ett CV och personligt brev.
 

I CV:t presenterar du dina erfarenheter, kanske har du haft ett jobb förut? Eller praktiserat någonstans? Fundera också på om du vill ha med en bild i CV:t. I ditt personliga brev presenterar du dig själv och varför du är intresserad av jobbet.


Dela ut CV och personligt brev.

Nu är det dags att du presenterar dig för de verksamheter du är intresserad av. Jag uppmuntrar dig helt klart till att ta en personlig kontakt, ring till flera verksamheter eller åk dit och presentera dig. Ta med eller mejla en kopia av ditt CV och personliga brev. 


Ge inte upp!

Ibland tar det tid att hitta sig ett jobb, men ha tålamod! Ge inte upp, fortsätt sök och håll fast vid hoppet. Du kommer att hitta dig ett jobb förr eller senare, det är jag säker på.

Tack för komplimangen och lycka till med jobbsökandet! 


Stor kram,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar