Frågor och svar om viktnedgång

9 Oct 2014, 08:44 155

Vikt, hur göra?

Tjej, 13 år
Question


hej!
Jag har under 2 års tid försökt att gå ner i vikt eller snarare känna mig bekväm med min egen kropp.Jag har alltid varigt lite mullig och gått på olika sporter. Jag brukar gå ca 3 långpromenader i veckan på 45 min,och har ett gymmkort så jag tar mig dit nån gång i veckan.Jag äter skolmaten i lagom mäng och tar mycket grönsaker och i övrigt så tänker jag på det jag stoppar i munnen. På lördagar så kan jag unna mig skälv en choklad bit.Min mamma hjälper mig och försöker pusha mig.Jag har under lång tid varigt ledsen och deprimerad över hur jag ser ut och min vikt och skälv tycker jag det är mycket jobbigt för jag försöker hela tiden men får inget ressultat.Om jag t.x.m gått ner 2kg så är jag jätteglad för det känns som om jag förkänar det men efter ca 2 veckor så har jag gått upp dem igen och det känns som om jag sviker mig skälv och inte gör tillräligt.
jag är ca 157-158 cm lång(kort för min ålder)
och min vikt varierar mellan 67-69 kg
skulle vara tacksam om jag får svar,och tips om min situation

Svar

Hej!

Det finns inga enkla svar och jag är tyvärr ingen kostrådgivare.. Men. Du måste även tänka på att du endast är 13 år, vilket innebär att din kropp förändras extremt mycket. Du växer på längden och du får kurvor. Ät hälsosamt, fortsätt att promenera och stressa inte över din vikt. Din kropp kan se helt annorlunda ut om 2 år.

Det viktigaste är att du är hälsosam och mår bra, inte vad som står på vågen!

Stor kram!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar