Frågor och svar om betyg

1 Oct 2014, 21:32 227
Tjej, 12 år
Question


Hej, jag är en tjej på 12 år. Innan kunde jag simma 250 m. Nu när jag går i sexan kan jag bara simma 50 m. Jag får jätte ont i armarna. Jag tycker att det är jätte pinsamt. Är det något fel på mig? Ska jag gå ner i vikt för att bli lättare i vatten? Snart ska vi simma på djupt vatten och jag vet inte om jag klarar det. Jag vill inte ha dåligt betyg i idrott.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för du skickade in din fråga. :) 

Det är inget fel på dig och du behöver inte gå ned i vikt. Det du däremot kan göra är att träna på att bli bättre. Simma så långt du kan och försök att bli bättre och bättre, så kommer du snart att kunna simma 250 meter igen. 

Om du vill kan du berätta för din idrottslärare/dina föräldrar hur du har det med simning, så dem stöttar dig i att bli bättre liksom ni kan prata om hur betyget bestäms osv. 

Kram,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar