Frågor och svar om förhållande

9 Oct 2014, 09:53 223

Vad är ett förhållande?

Tjej, 13 år
Question


Hur vet man att man är kär?
jag menar lixom, det finns en kille i min klass som jag gillar. Men jag vet inte om jag är redo för att öppet förhållande. Och mina föräldrar är så jäkla rasistiska, och han är inte svensk. Vad gör man i ett förhållande? Vad händer när man har berättat sina känslor för någon?

Svar

Hej!

Jag kan tänka mig att du kanske skulle behöva lite mera tid innan du blir tillsammans med någon. När man bli riktigt förälskad i någon så tänker man inte tankarna "kanske". Man bara vet att man måste få vara tillsammans med denna personen dag som natt. Det känns inte som att du är mogen för ett sådant beslut ännu, utifrån din fråga. Eller så har du inte hittat den rätte att bli tillsammans med ännu.

Ge det lite tid, du kommer att veta när det är dags och vad som kommer att hända i själva förhållandet kommer att komma naturligt.

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar