Frågor och svar om otrohet

19 Oct 2014, 12:51 310
Tjej, 15 år
Question


Jag har en tuff relation med min kille.

Vet inte vad jag ska göra, han skicka nakenbilder till andra tjejer. De är liksom otrohet för han.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du skickade in dina tankar och funderingar. <3 

Jag förstår att det känns tufft och jobbigt att vara i en relation där din kille skickar nakenbilder till andra. Otrohet är ett begrepp som måste värderas i en relation, för någon kanske en puss på kinden är otrohet för en annan nakenbilder. Vad är otrohet för dig? För honom? För er? Vad är ett steg för mycket i eran relation? 

I grund och botten handlar otrohet att man på ett eller annat sätt sviker förhållandet  och därmed förtroendet till sin partner. Om din partner inte respekterar dina värderingar och ni inte kan finna en lösning som ni båda mår bra av kanske det är dags att fundera på om det är honom du vill spendera livet med. 

Tänk på att du förtjänar den bästa, någon som visar dig respekt och kärlek, och som får dig att må bra. Nöj dig aldrig med mindre. 

Stor kram,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar