Frågor och svar om kärlek

22 Nov 2014, 10:35 185
Tjej, 16 år
Question


Jag är sjukt kär i en kille i klassen.

I klassen märker man att han kollar på mig konstant, frågar mig om hjälp, när vi möts i skolan ensamma vågar han säga nåt litet om lektionen. Han är en blyg kille och otroligt snäll mot alla. Det gör att jag är osäker på om han har känslor för mig mer än som en vän.

Jag har redan tagit steg genom att skriva till han ett antal gånger men han är aldrig den som kan börja skriva. Hur ska jag veta hur han känner och hur ska jag inte framstå som jobbig ifall det blir så om jag fortsätter skriva först hela tiden?.. snälla skriv fort!

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för att du skickade in din fråga. <3


Va modig du är som skrivit till honom, men jag förstår absolut dina funderingar... 

Du skriver att han är blyg, och kanske är det just därför som han inte vågar börja skriva till dig. Förmodligen kommer han att bli mer trygg ju fler gånger ni pratar och till slut kanske han kommer att skriva först? 

Men om du vill få svar på dina frågor nu, och inte vänta så är mitt tips är att du frågar honom hur han tycker att det är att skriva med dig och om han vill fortsätta med de. Sen kan du ju alltid skriva till honom, att du hade tyckt att de va kul om han började skriva någon gång. :)  

Lycka till med kärleken!

Stor kram,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar