Frågor och svar om självmordstankar

2 Mar 2015, 10:51 649

Jag känner att min familj kränker mig och jag vill flytta hemifrån, vad ska jag göra?

Tjej, 16 år
Question


Det är så att min familj kränker mig hela tiden plus så har jag en dum pappa som inte ens bryr sig om mig bara trycker ner mig och säker jag är oälskad dom låter mig inte något att tro på plus så låter dom ju fan inte mig det jag vill ha dom ljuger hela tiden på mig plus så har jag en lillebror och stora syster både kränker mig , känner mig så hopp lös vill ta livet av mig ibland när jag tänker på familjen , så tänlte jag kanske om jag kunde flytta hemifrån när jag är 16 snart 17 ? om det kommer socialtjänsten att hjälpa mig med det ?? jag vill gärna flytta hemifrån och starta om mitt liv

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Det låter som du upplever att du inte riktigt tas på allvar av din familj och dina syskon. När du skriver att du känner dig kränkt undrar jag lite mer över vad det är som de säger eller gör som du känner dig kränkt av? Att få höra att man är oälskad gör ju såklart att man blir ledsen. Jag känner att jag vet lite för lite om din situation för att kunna råda dig om du ska flytta hemifrån eller inte med det kan absolut vara bra att prata med någon som du har förtroende för om hur du känner. Ett steg kan vara att ringa kontakta BUP i din kommun och rådgöra vidare med dem? Du kan också prata med en skolsköterska om hur du mår och känner.

Du kan också alltid vända dig till oss på TILIA om du behöver prata av dig, här är vår hemsida: www.foreningentilia.se. Vi har också en chatt öppen varje dag året om mellan 21.00 - 22.30. Skriv gärna igen och berätta hur det går.

Kram Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar