Frågor och svar om missbruk

17 Oct 2014, 14:58 261
Kille, 15 år
Question


Hej jag är en kille på 15 år. Mina föräldrar dricker jätte mycket alkohol, öl och vin. Det stör mig inte eftersom jag ser dom och har sett dom göra det hela tiden. Dom har vin och öl framme alltid. Men det senaste har jag känt ett jätte stor sug att börja dricka som dom. Jag vet att det är fel men jag kan inte stoppa känslan. Varför är det så???? Jag vill inte vara som dom och jag vet att dricka är fel. Jag är rädd att en dag kommer jag komma hem och ta ett glas vin eller nåt och bara dricka upp allt. Jag vill inte att det ska hända. Hur kan jag stoppa känslan???! Snälla hjälp. Tack.

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Det är inte ovanligt det du berättar.

Mitt råd till dig är att kontakta några som kan detta med att vara barn till föräldrar som dricker för mycket.

På Ersta Vändpunkten där jag arbetar träffar vi massor med ungdomar med berättelser som din. Om du bor i Sthlm kan du kontakta oss. Om du vill kan vi maila först ett tag [email protected] Det finns även en kartfunktion på www.drugsmart.com där du kan "hitta stöd" kan hitta verksamheter som vår just på din ort.

Det blir ett kort svar här nu men du får jättegärna maila eller ringa mig på 087146268

mvh

Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar