Frågor och svar om kille

3 May 2002, 09:55 693
Kille, 0 år
Question


hej, jag är en kille på 14 år. jag tycker om att suga penis, men jag vet att jag inte är homosexuell, jag tror i alla fall inte det, eftersom jag tycker om porrfilmer. är detta vanligt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du är homosexuell eller inte kommer du sannolikt inte att veta säkert än på många år, men eftersom du inte tror att du är det så lutar det åt att du inte är det. Att du tycker om att suga penis är inget ovanligt då dom flesta som är i tonåren experimenterar mycket när det gäller sex och då är det inte ovanligt att man börjar att testa med någon av sitt eget kön. Detta har inget direkt att göra med om man är homosexuell eller ej, utan handlar mer om att man är känner sig mer hemma och tryggare med människor av sitt eget kön, för då vet man ju liksom hur det hela fungerar. Det kan vara lite läskigare att testa saker med någon av det andra könet, för då vet man liksom inte mycket om hur det funkar. Så jag tycker du skall skippa det där med om du är homosexuell eller inte. Först när du blir lite äldre och har hunnit både testa mer, och mogna som person kan du sannolikt känna efter och svara på frågan om du är homosexuell eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar