Frågor och svar om vikten

11 Dec 2014, 12:22 192

Att bli nöjd.

Tjej, 13 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 13 somrar. Jag är 1.59 lång och jag väger ca 44-45 kg. Mina kompisar väger över 50 kg. Är jag underviktig? När jag tittar på mig själv tycker jag ändå att jag är tjock. Vet inte hur jag blir nöjd med mitt utseednde. :(

Svar

Hej!

Att vara nöjd med sitt utseende behöver inte betyda x antal kg på vågen. Man måste känna sig bekväm i sin egen kropp. Det spelar ingen roll om alla säger att du är fin som du är om du inte känner det själv. Varför är du inte nöjd med dig själv? Vem jämför du dig med som du tycker är mallen på hur man som tjej ska se ut? Skiljer du dig från hur denna tjej ser ut? Är det därför du inte är nöjd med ditt utseende? Ibland måste man ställa sig några frågor för att komma fram till varför man har en viss syn på sig själv.

Börja med att svara på dessa frågor och se om du kan klura ut hur du kan bli mera nöjd med ditt utseende. Det viktigaste är att du vet om att du inte behöver se ut som någon annan för att vara perfekt. Du är så fin precis som du är, unika du.. :)

Kram

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar