Frågor och svar om sex

19 Nov 2014, 22:27 872

Blödde efter sex

Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är en tjej på 15 år och jag tappade oskulden med min kille, efter vi hade haft de blödde jag, vad betyder de? Och är det normalt?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du skickade in din fråga. :) 


Att du blödde i samband med att du förlorade oskulden, kan bero på att du var spänd eller inte tillräckligt upphetsad. Det kan också bero på att kanten av din slidöppning var stram. En del tjejer blöder lite efter att dom har haft sex första gången, så det är inget onormalt. 

Kom ihåg att sex skall vara skönt och inte göra ont, upphetsning och avslappning är a och o. Ett besök hos ungdomsmottagningen för lite tips och råd om sex/glidmedel/preventivmedel mm. kanske är aktuellt för er? :) 

Kramar,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar