Frågor och svar om utseende

16 Nov 2014, 10:22 323
Tjej, 12 år
Question


Hej!

Jag brukar köra namnleken alltså någon skriver ned flera namn så beskriver man de personerna och de flesta brukar skriva "drömutseende". Jag har varit med flera flera gånger, där någon har skrivit det på alla andra förutom på mig. Ingen har sagt att jag har "drömutseendet"... Det är ganska fånigt men jag kan bara inte släppa tanken.. :/

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej och tack för att du skickade in dina tankar! :) 

Jag fattar att du reagerar på det, även om det bara är en lek. Komplimanger mår vi alla bra av att få, både om vårat inre och yttre. Hamnar vi i situationer där alla andra får komplimanger men inte vi själva så är det helt naturligt att vi blir sårade och kanske börjar ifrågasätta oss själva, vårt inre och yttre. Men det jag vill be dig om är att ifrågasätta leken, är den rolig? Tycker du det är kul? Och likaså ifrågasätta dina kamrater, varför får alla den komplimangen utom du? 

Kom också ihåg att du kanske får andra komplimanger som väger betydligt tyngre än ett drömutseende i andra människors ögon. :) 

Kramar Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar