Frågor och svar om känslor

6 Jan 2015, 18:59 165
Tjej, 13 år
Question


Jag gråter inte ofta. Jag tycker det är jobbigt att jag inte alltid gråter för då har jag det inom mig istället. Så när min pappa skäller så gråter jag extremt mycket och kan inte sluta. För allt som jag har hållit inom mig kommer ut. Jag tycker det är jätte jobbigt.

Samtidigt är det skönt för jag vill inte gråta i skolan. Då blir det bara som att man är mesig. Jag är ändå mig själv. Vill inte bara vara den som gråter hela tiden.

Sen så när jag skrattar länge eller mycket så börjar jag nästan gråta, det kommer mycket tårar och alla tror att jag gråtit. Tycker det är mest jobbigt när killar kollar på en och så är du röd runt ögonen och mascaran har man under ögonen.

Vad ska jag göra. Tips?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej fina du, tack för din fråga! 

Det är viktigt att känslorna får komma ut, försök att inte hålla dem inom dig utan låt tårarna rinna om det är det som behövs. Att visa och kunna släppa ut känslor är en styrka! <3

Att gråta när man skrattar är supercharmigt, snacka om att visa på lycka och glädje. Tycker du det är jobbigt när mascaran rinner kan du alltid ha lite tops/papper i fickan att torka med. :) 

Varm kram,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar