Frågor och svar om identitet

19 Feb 2015, 14:22 267
Tjej, 19 år
Question


Hej !

Jag undrar om det är 'normalt' att dagdrömma om att vara en man/kille? För jag gör det OFTA, varenda dag när jag kommer hem från skolan, sitter i badet, duschen. Tekniskt sett var som helst! Mest när jag lyssnar på musik, eftersom det är då jag är som mest 'avslappnad.

När jag dagdrömmer om att vara en man (jag är fortfarande mig själv fast det andra könet bara + jag ser annorlunda ut) så drömmer jag oftast olika drömmar som man kan göra, ena gången är man en skurk andra hjälte, andra någon kändis bla bla bla. När jag drömmer om detta så kan det hända att jag "är med någon tjej" men dessa fantasier är ALDRIG sexuella så det är inget sexuellt i detta. Iaf, är det... normalt.? Vill jag vara en man innerst inne? Men ändå inte, crossdressing?

Jag vet inte varför jag dagdrömmer om detta, det är något jag blir glad över så det är väl positivt så, men men.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Om man ofta funderar över och längtar efter att leva med ett annat kön än det man är född med, så kan det betyda att man är en transperson. Vem som är trans kan ingen annan än personen själv avgöra. 

Normalt är ett ganska dåligt ord tycker jag, eftersom vi människor är så olika. Men det är absolut inget konstigt. Det finns många andra som också känner ungefär som du. 

Det är inte heller nödvändigt att vilja känna sig som bara ett kön. Det kan lika gärna kännas som att man ibland är det ena, ibland det andra, ibland något mittemellan. 

Att vara transperson har inget med sexuell läggning att göra. 

Här kan du läsa mer om trans och könsöverskridande identitet: http://www.transformering.se/ 

Ta hand om dig! 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar