Frågor och svar om viktnedgång

10 Dec 2014, 14:31 211

Den perfekta kroppen..

Tjej, 14 år
Question


Skäms över att kolla på mig själv i spegeln...
Det kännes som vi tjejer måste se ut på ett visst sätt, bete oss på ett vist sätt o ha den perfekta kroppen.. Och jag har inte det, då säger folk "träna, sluta ät godis och ät bara bra mat". Och så finns de dom människorna som kan äta vad som helst utan att dom blir tjocka. så måste jag ändra på mig bara för att jag e uppbygd på ett annat sätt ? :(

Svar

Hej!

Ja, så är den hårda sanningen. Vissa kan äta allt och fortfarande inte packa på sig vikt. Men oftast är dessa inte så hälsosamma på insidan. Man måste vara hälsosam både på insidan samt utsidan. Bara för att det inte syns på kroppen kan det fortfarande vara så att man inte behandlar sin kropp bra. Ta hand om kroppen oavsett om det syns på dig eller ej. Det handlar inte endast om figuren, det handlar så mycket om hur du mår hela du. Var rädd om dig och ät bra och rör på dig för att du förtjänar det bästa, inte för att du ska eftersträva den "perfekta" kroppen. Idealet om hur kroppen ser ut ändras hela tiden. Du har din kropp livet ut. Se till att den mår bra utifrån dina förutsättningar!

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar