Stöd & Svar

5 Feb 2015, 15:14 96
Tjej, 16 år
Question


Hejsan!
Är en tjej på 16 år som är sugen på att skaffa cheeks. Har 3 piercingar i ansiktet sen 3-2 år tillbaks och 2 på övriga ställen, men dessa har varit gjorda privat och inte i studio (yes, dem har läkt bra utan infektioner ändå. Och nej, dem är inte gjorda med säkerhetsnål utan sterila kanyler och tänger)
Men nu när det kommer till kinderna vill jag att dem skall vara symmetriska, rätt placerade och så vill jag ju kunna återkomma till studion med jämna mellanrum för att byta smycken och sånt utan problem. Och att jag får bra skötselråd och från piercaren då jag har fattat de som att cheeks har en krånglig och lång läketid jämfört med andra orala piercingar.
Nu är min fråga, jag är ju 16, och har väldigt sällan kontakt med mina föräldrar (dem är fortfarande vårdnadshavare) pågrund av en massa strul i hemmet.
Jag är ju medveten om att dem flesta ställen har 18år alternativt att målsman följer med. Men det känns sjukt jobbigt att behöva ta kontakt med mina föräldrar för en sån med tanke på vår relation, när piercingarna är till för mig och ingen annan.

Är det att vänta tills jag blir 18 som gäller, punkt slut?
Har funderat på att droppa förbi studion många gånger (barbarella i göteborg) men dem är alltid så otrevliga när man kommer med sådana frågor. Känns som om dem ser en som en 11åring som kommer inte och vill ha hål i naveln utan föräldrars tillstånd, haha.
Tror du att de är möjligt att dem under några omständigheter bortser från 18års gränsen? Eller att ens någon studio med bra rykte skulle göra det ?
Känns lite nervös att behöva gå in och berätta om sin familje situation för att dem ska vara otrevliga och dryga för att dem tror att jag ljuger eller så.
Annars får jag väl helt enkelt vänta helt enkelt.Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar