Frågor och svar om kärlek

22 Feb 2015, 15:30 164
Kille, 13 år
Question


Hej!

Jag är en kille som är 13 år. Jag går i 7:an och är kär i en tjej i min klass. Hon ser bra ut, hon tränar basket (funderat på att börja) och verkar ganska smart. Vi har gått i samma klass sen slutet av sommarlovet och jag vet att jag måste prata med henne när tillfälle ges men hittills har jag bara gjort det två gånger.

Nu kommer jag till mina frågor.

Första gången jag pratade med henne så kom hon fram till mig och sade "bra jobbat" och log efter idrotten. :( Så kan jag ha en chans? Gillar hon mig?

Skicka ett exempel på hur jag skulle kunna göra för att prata med henne eller om det bara är att vänta på ett tillfälle. Snälla svara!

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för du delar med dig.

Mitt tips är att du försöker prata med henne varje gång tillfället ges. Kanske kan du be henne om hjälp med någon läxa? Eller kanske kan ni skriva ett arbete ihop? Käka lunch tillsammans? Det viktiga är att du vågar ta chansen, snacka med henne så att ni kan lära varandra att känna och ta reda på om ni tycker om varandra. 

Tillfällena ges hela tiden, det gäller bara att ta tillvara på dem. :) 

Lycka till! 

Kramar,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar