Frågor och svar om förändring

7 Jan 2015, 17:18 414
Kille, 17 år
Question


Jag har nyligen gått ner ungefär 3 kilo sedan i somras. Jag har inte ändrat på min kost eller ätit mindre. Vad kan det vara som händer med min kropp och varför?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du skickade in din fråga.

Det finns många anledningar till att ens kroppsvikt förändras och pendlar några kilon. Du skriver i din fråga att kosten är densamma och det är alltså förmodligen inte kosten som är orsaken. Men kanske har du börjat röra på dig mer? Blivit mer aktiv? Om så är fallet så förbränner du nu mer energi vilket kan vara anledningen till att du går ned i vikt. 

Är det så att du går ner ytterligare i vikt samt under en kortare period eller känner dig orolig vill jag råda dig till att kontakta din vårdcentral för en medicinsk bedömning.

Kramar,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar