Frågor och svar om oskuld

8 Dec 2014, 17:41 1695
Kille, 16 år
Question


Hej, jag har en fråga till dig.
Tappar man sin oskuld om man har analsex?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du skickade in din fråga.

Att förlora oskulden betyder för de allra flesta att föra in en penis i slidan för första gången. Men egentligen förlorar man oskulden första gången man har sexuellt umgänge (sex), och sex kan man ha på flera olika sätt. Exempelvis om det är två män/killar som har sex med varandra kan oskulden förloras genom analsex, om två tjejer har sex med varandra så förloras oskulden genom andra sexuella handlingar, exempelvis genom oralsex.

Så det beror det på hur man definierar "att förlora oskulden" och vad för värde man lägger i det. Enligt wikipedia står ordet oskuld för att man inte har haft sexuellt umgänge med någon annan person, och därmed skulle analsex utifrån deras definition betyda att man förlorar oskulden. :)

Hoppas du fick svar på din fråga.

Kramar,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar