Frågor och svar om hiv

5 Feb 2015, 17:24 661
Kille, 17 år
Question


Hej Jag är en jätteorolig kille som för två veckor sedan hade skyddat sex med en kille som bott här i ett år från Kenya här i Sverige. jag är jätteorolig för att jag ska ha fått HIV. jag utförde sammanlagt kanske två minuter oralt på honom men inga vätskor som jag är medveten om var inblandade. jag är jätterädd och vill så fort som möjlig få reda på ett svar. om jag här fått HIV eller inte. kan man fastställa ett 100% svar inom så kort tid?. och jag har fått ett märke ungefär 4mm i diameter med små små råda prickar i det. det buktar inte ut från huden och det är bara ett.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är inte så lätt att bli smittad av HIV, framför allt om personen äter medicin för det. ovanligt att få det via oralsex, även om det inte går att utesluta. Det är mycket Inget säger heller att den här killen har HIV, bara för att han kommer från Kenya. Ta kontakt med vården och be om att få testa dig för HIV om du är orolig. Prata också med personalen där om din oro, så kan de förklara för dig hur det fungerar med testning och risker kring smittor. 

Här kan du läsa mer: http://www.umo.se/Sex/Konssjukdomar/Hivaids/

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar