Frågor och svar om meningslöst

22 Feb 2015, 15:36 159
Tjej, 16 år
Question


Jag tänker väldigt mycket, så mycket så att hela världen och livet är meningslöst. Jag tänker nästan konstant på detta och ingen förstår. Jag vill inte dö men orkar inte leva med att känna så här, har knappt känt glädje på flera månader. Har hört hela tiden att man ska sysselsätta sig, men de funkar verkligen inte. Jag behöver verkligen hjälp! Vad ska jag göra?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du delar med dig.

Att sysselsätta sig kan vara bra, för att skingra tankarna, men tankarna behöver också tas på allvar om situationen skall förändras. Mitt tips är därför att du pratar om hur du har det, om dina tankar och känslor. Vi är flera som förstår vad du går igenom, som förstår dig och som vill hjälpa dig. 

Ett tips på en förening som ger gratis stöd till er ungdomar där ute är Föreningen Tilia, kika gärna in på deras hemsida och se, om det är någon av stödalternativen som passar dig (du kan vara anonym). Vi finns här för dig, du är inte ensam! 

Kom ihåg, det blir bättre. <3 

Kramar,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar