Frågor och svar om pengar

6 Jan 2015, 17:38 156
Kille, 11 år
Question


Tjabba!

Jag är elva år gammal jag är lite beroende av pengar för jag är så mycket ute efter saker och ting. Jag får dock en bra månadspeng; 200 kronor och sen kan jag få en 100 lapp extra men jag är redan ute och letar efter ett jobb har sökt både på GT och Svenskdirektreklam Jag fick svar av GT men det verkar lite osäkert. Har du något tips på vad jag kan göra så jag tjänar lite extra pengar? :-)

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå! 

Härligt att höra att du är driven och att du vill tjäna dina egna pengar, de flesta jobb kräver dock att man har fyllt 13 år. Så fram till att du har fyllt 13 år finns inte så stora jobbmöjligheter. Det du eventuellt kan göra, är att hjälpa till extra inom den närmsta familjen med lätta och ofarliga arbetsuppgifter och därigenom tjäna en extra peng. När du har fyllt 13 finns det dock fler möjligheter för jobb. Känns det långt tills dess så kom ihåg att tiden går fortare när man har roligt!  :) 

Kramar,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar