Frågor och svar om kärlek

25 Mar 2015, 15:13 691

Att våga!

Tjej, 18 år
Question


Hej!

Jag är en tjej som är 18 år gammal. Jag och min kille har vart tillsammans i snart 8 månader. Det är mitt första riktiga förhållande och jag älskar honom över allt annat. Vi brukar ha riktigt bra sex men problemet är att det alltid är han som tar initiativet. Det har nog hänt 2 gånger under dessa 8 månader som jag har tagit initiativet. Det är inte det att jag inte vill ha sex, för det vill jag! Problemet är att jag inte vet hur man gör. Jag blir så frustrerad över detta och vet inte vad jag ska göra. Vet inte riktigt hur jag ska prata med honom om det heller, känns ju lite pin att jag, en tjej på 18 år inte vet hur man tar initiativ till sex?

Svar

Hej!

Ja, det kräver ju en del mod att våga känna sig lite sårbar. Många vågar inte ta initiativet till sex då man är rädd att bli bortstött. Det bästa tipset jag kan ge är att prata med honom om din osäkerhet. Det bästa är nästan alltid att prata när det gäller intimitet i ett förhållande!

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar