Frågor och svar om underlivet

6 Jan 2015, 16:57 2492

Svarta/bruna flytningar

Tjej, 18 år
Question


Hej,

Jag har ett litet problem. De va typ en vecka sen eller kanske lite längre sen som jag började få svarta/bruna flytningar och jag börjar bli orolig för jag vet inte vad de är. :/

Jag har haft p-stav sen jag var 13 år. Men jag bytte till en ny förra året i januari.

Jag har ett stadigt förhållande och vad jag vet har jag inga sjukdomar. Men jag blir orolig för detta har aldrig hänt innan och flytningarna luktar lite äckligt, kan jag vara gravid eller något sånt?

Snälla hjälp mig..

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för att du skickade in din fråga.

Jag förstår att du är orolig, men flytningarna kan ändra färg, konsistens och lukt allt efter hur underlivet mår. För att få reda på varför du har svarta/bruna flytningar, vill jag råda dig till att boka en tid hos din ungdomsmottagning eller hos din gynekolog som kan ge dig svar på vad som är orsaken.

Stor kram,

Madeleine 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar