Frågor och svar om åldersskillnad

3 Feb 2015, 14:27 7550
Tjej, 12 år
Question


Hej! Jag är 12 år och ihop med en 17 årig kille. Vi har inte sex vi bara kysser hånglar med varandra och vi har även torrknullat. Jag vill veta om det är olagligt för oss att vara tillsammans? Jag är stört kär i han och vet att han är det i mig och vi båda vet våra gränser.

Svar

Hej,

Det är inte olagligt för er att vara tillsammans. Däremot är det en stor åldersskillnad och jag funderar lite över varför din kille vill vara ihop med någon som är så mycket yngre? Han är snart vuxen, och du är inte ens tonåring. Det kan bli så att han vill göra mer än du när det kommer till sex. Det är också väldigt viktigt att ni skyddar er om det nu skulle bli så att ni har sex. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar